dimecres, 16 d’abril del 2008

Quasi 12.000 docents aspiren a una de les 5.500 places que ofereix Educació a Primària

Les segones oposicions més grans de la història es faran el dia 20 de juny





+ Imatge d'un dels tribunals on l'any passat es van fer oposicions a mestre.

El sistema educatiu a Catalunya viu des de fa uns quants cursos un gran creixement en relació amb el nombre de docents. Les xifres parlen soles. Entre el 2003 i el 2007 la plantilla ha augmentat un 33% en percentatge. En números absoluts, l'augment ha estat de 16.000 nous docents amb plaça de funcionari. El curs que ve no serà una excepció a aquest boom. El Departament d'Educació ha convocat 6.740 places, 2.200 més respecte a les previsions que preveia el pacte amb els sindicats de l'educació. La raó d'aquest canvi és accelerar la reducció del nombre d'interins, que aquest curs ha estat del 15% i que Educació vol rebaixar fins al 8%.

La sisena hora, la reducció de les hores de classe dels mestres i l'augment d'alumnat, a raó de 25.000 nous estudiants cada curs, són alguns dels factors que expliquen la necessitat de més docents. Les noves oposicions, que començaran el dia 20 de juny a tot Catalunya, busquen cobrir algunes especialitats. Per exemple la d'infantil, on s'han presentat 4.616 aspirants per a 2.000 places. Més o menys té els mateixos números l'especialitat de mestre d'educació primària. Hi ha 4.017 aspirants per a 2.000 places. Els aspirants que vulguin fer de mestre en educació física també ho tindran bastant complicat. Hi ha només 300 places per a 1.072 aspirants. Més fàcil ho tindran els aspirants a una plaça de mestre de primària especialista en anglès. Aquesta plaça no va tan cara com les altres. Hi ha 666 aspirants per a 500 places. Respecte a l'especialitat de pedagogia terapèutica, un total de 1.035 persones es disputaran mig miler de places fixes, mentre que 403 aspirants a mestre de música intentaran guanyar-se una de les 200 places convocades. Finalment, en l'especialitat d'audició i llenguatge, hi ha 70 places i 115 candidats. La secretària general del Departament d'Educació, Dolors Rius, va confirmar a El Punt que als candidats que aprovin l'examen amb una nota de 6 o més, això se'ls valorarà com a mèrit per optar a la plaça.

Notícia d'El Punt

Salut!

4 comentaris:

Janaina Minelli de Oliveira ha dit...

Molta sort, Martí. Suposo que et presentes, oi?

Núria i Espe ha dit...

Hola MArtí! Està molt bé la idea de l'ipot virtual. :)

Et convido a entrar al blog que hem fet l'Espe i jo (la Núria).

http://musicainstrumentscants.blogspot.com/

Martí ha dit...

Hola Janaina,

de presentar-me, em presentaré a les seguents perquè em falta fer el Pràcticum II de cara a l'any vinent. Ara bé, si segueixen aquest ritme crec que tota aquesta convocatòria de places ens ha agafat un pèl massa aviat a la nostra promoció perquè ara tot just acabem la carrera i no tenim els suficients punts només amb les oposicions. Recordo una notícia en que hi havia mestres que havien tret 8 i 9 a les oposicions i es queixaven perquè no entraven. L'administració veient aquesta falta de coherència va optar per donar-los un punt com a mèrit a tots aquells que havien aprovat amb una nota superior al 6. Curiós si més no.

Martí ha dit...

Ei Núria!

Com va això? L'ipood virtual el vaig trobar tafanejant entre bloc i bloc amb un bloc d'uns alumnes d'una classe de sisè de primària. Si ells l'havien afegit no podia ser-me gaire difícil i no me'n vaig poder estar d'afegir-lo aquí al bloc.

Salut!